De smartphone van tegenwoordig

Waar de mobiele telefoon 10 jaar geleden nog een functioneel apparaatje was waarmee we in contact met bekenden konden blijven, is het vandaag de dag een stijlvolle accessoire waarmee we veel meer doen dan alleen maar bellen.

Het apparaat is een soort van visitekaartje waarmee we indruk willen maken op anderen en voor velen geldt dan ook: hoe duurder hoe beter. De iPhone was in eerste instantie een revolutionaire telefoon, maar de laatste versies zijn dat eigenlijk al lang niet meer. De telefoon heeft echter wel een stijlvol uiterlijk, een exclusief prijskaartje en een goede reputatie en dat is voor veel mensen belangrijk.

De nieuwste iPhone, de iPhone 5, is alweer een tijdje uit en ondanks het feit dat de telefoon weinig vernieuwing biedt en duurder dan ooit is, vliegt het als zoete broodjes over de toonbank. De telefoon verkoopt sneller dan zijn voorgangers en Apple lijkt dus weer op weg naar een nieuwe recordwinst.

Ook andere fabrikanten, zoals Samsung, hebben veel succes met nieuwe high-end smartphones. De Samsung Galaxy S3 doet in prijs en specificaties niet veel onder voor de iPhone 5 en ook de Galaxy S3 heeft alle records van eerdere Samsung smartphones gebroken. Hoewel de telefoon, net als de iPhone 5, sneller is dan alle voorgaande uitvoeringen, zal de gemiddelde gebruiker deze extra snelheid zelden gebruiken. Het lijkt dan ook vooral om de reputatie en het uiterlijk te gaan.

Smartphones zijn tegenwoordig niet alleen apparaten die worden gebruikt voor communicatie, maar het zijn ook apparaten die worden gebruikt als een soort van mode-accessoire. Iedereen wil niet alleen een telefoon die kan bellen/sms’en/internetten, maar ook een telefoon die er goed uitziet en exclusief oogt. Voor mensen die graag meedoen aan deze trend hebben we maar 1 advies, vergelijk sim only prijzen en koop het toestel los, dat is in veel gevallen namelijk goedkoper!