Tien Ranomi’s en twee Epkes geboren in 2012

ranomi en epkeDe Sociale Verzekeringsbank (SVB) maakte onlangs weer de lijsten met populairste kindernamen bekend. Emma en Daan waren, net als in 2011, het populairste bij de ouders. Maar wat ons opviel, is dat er dit jaar tien Ranomi’s en twee Epkes werden geboren. Of het met de Olympische prestaties van Kromowidjojo en Zonderland te maken heeft blijft natuurlijk gissen, maar lijkt voor de hand te liggen.

Daan en Emma behielden dus kun hoogste plek. Bij de meisjes gebeurde er verder weinig opvallends in de top drie. Al vier jaar lang is het daar stuivertje wisselen tussen Emma, Sophie en Julia. Dit jaar is Sophie Julia weer gepasseerd en staat ze tweede. Bij de jongens is de Bram de opvallendste naam in de top van de lijst. Waar hij het vorig jaar nog moest doen met een zestiende plaats, stijgt hij dit jaar met stip naar de tweede plek. Sem, Lucas en Milan prijkten ook vaak op het geboortekaartje en vullen Daan en Bram aan tot een top vijf.

De lijsten met populaire jongens- en meisjesnamen zijn te downloaden via de site van SVB. Wie kijkt bij de namen die maar één keer werden gebruikt, ziet nogal wat opvallende namen langskomen. Bij meisjes: Peace, Sharia, Psyche, Tram, Zwanette, Lief, Stoffelina, Wijntje, Weintje, Rehab, Pepper, Princess en Sappho. En bij de jongens: Dimmer, Adem, Engel, Adolf, Arafat, Prayer, Polycarp, Eros, Beckham, Huik en Osama.

De SVB is in Nederland verantwoordelijk voor de kinderbijslag en is daarom op de hoogte van alle namen van ‘new borns’ in ons land. In totaal werden er 176.000 baby’s geboren in 2012. Bijna 86.000 meisjes en ruim 90.000 jongens.