Binnenkort ook Macbooks met afneembaar scherm?

macbookHet lijkt erop dat Apple in de nabije toekomst van plan is om Macbooks te produceren met een afneembaar scherm. Het Amerikaanse bedrijf heeft in 2011 namelijk een patent ingediend op een Macbook met een afneembaar touchscreen.

Als Apple inderdaad overgaat tot de productie van de hybride laptop, dan is het niet de eerste fabrikant die een dergelijk product maakt. Er zijn in de afgelopen maanden verschillende hybride Windows 8 laptops verschenen die over soortgelijke functionaliteit beschikken.

Toch beschrijft het patent ook zaken die met de huidige hybride laptops niet mogelijk zijn. Zo zou de tablet niet alleen aan het toetsenbord kunnen worden bevestigd, maar ook aan andere apparaten. Het is echter niet duidelijk welke apparaten dat zouden moeten zijn, aangezien het patent deze apparaten niet beschrijft.

Apple kreeg in de afgelopen maanden meerdere malen kritiek te verwerken omdat het bedrijf niet innovatief genoeg zou zijn. De nieuwe iPhone 5 zou weinig vernieuwing bieden ten opzichte van zijn voorganger en ook de iPad Mini zou weinig vernieuwing bieden en gebaseerd zijn op het werk van concurrenten.