Modern: Hippe Clarks

Clarks is een van oorsprong Brits schoenenmerk dat sinds 1825 bestaat onder leiding van de familie Clark. Opgericht door de broers Cyrus en James Clark is Clarks hedendaags populairder dan ooit. Celebrities als Robbie Williams, Keira Knightley en Pharrell Williams zijn gespot met Clarks aan hun voeten en de schoenen zijn een wereldwijd succes. Clarks heeft een aantal all time klassiekers op zijn naam staan zoals de Desert Boot, de Desert Trek, de Natalie en de Wallabee, ook wel Clarks Originals genoemd. De schoenmakerskunst achter de schoenen wordt door Clarks erg belangrijk gevonden. Materiaal wordt zorgvuldig uitgekozen en de comfort en de kwaliteit van de schoenen staat hoog aangeschreven.

hippe-kleur-clarks

Het merk heeft de laatste paar jaar een heuse imago boost gehad. Clarks richt zich sinds enkele jaren op een jongere en meer trendgevoelige consument. Het merk is meer fashionable dan ooit maar heeft niet zijn oog voor comfort en kwaliteit verloren. De imago boost is niet alleen terug te zien in de schoenen van het merk. De gehele uitstraling van Clarks sluit hier op aan.

Naast zijn imago heeft Clarks afgelopen seizoen ook de klassieke Desert Boot uit 1949 in een modern jasje gestoken. Voor Record Store Day 2013 heeft Clarks de klassieke schoen uitgevoerd in een paar opvallende kleuren.  De Desert Boots hebben gestikte details op de hiel die zijn geïnspireerd op de groeven van een vinylplaat. Naast de Desert Boots heeft Clarks nog meer schoenen speciaal uitgevoerd voor Record Store Day 2013.