Slechts 1 op de 17 vrouwen doet wel eens aan ‘wardrobing’

wardrobing-eOoit een nieuwe jurk gekocht voor een speciale gelegenheid en deze na het dragen weer geretourneerd aan de winkel en je geld teruggevraagd? Dan heb je je schuldig gemaakt aan ‘wardrobing’. Hoe zuinig Nederlanders doorgaans ook te boek staan, in de praktijk blijkt slechts 1 op de 10 vrouwen deze optie wel eens te hebben overwogen en slechts 1 op de 17 vrouwen heeft het plan daadwerkelijk uitgevoerd.

Eenmalig evenement

Bruiloften van vrienden of kennissen (11,3%), themafeesten (10,7%) en gala’s/black tie-evenementen (10,5%) geven respectievelijk de meeste aanleiding voor wardrobing. Opvallend is dat ‘wardrobing’ met name jongeren tot 30 jaar en afkomstig uit Noord-Nederland zich hieraan schuldig maken.

Verschillende retailers hebben oplossingen bedacht om dit tegen te gaan. Zo ook Bloomingdale.

Geld, geld, geld

De reden voor de vrouwen die zich hier wél schuldig aan maken, heeft wel weer met zuinigheid te maken, simpelweg om geld te besparen. Een kleinere groep geeft aan dat ze het doet vanwege de sociale druk, omdat ze zich via de reguliere weg de laatste fashion trends niet kunnen veroorloven of om over de juiste werkkleding te beschikken op grote werkevenementen.

Knagend geweten

Toch blijkt van 1 op die 17 vrouwen 60 procent zich achteraf wel schuldig te voelen hierover. Maar of dat schuldig genoeg is om het in de toekomst te laten…?